S příchodem chladného počasí se převoz teplého jídla komplikuje. Rozdíl teplot mezi pokrmy a okolním prostředím se prohlubuje, což může mít za následek, že si zákazník nevychutná své jídlo v patřičné kvalitě. Co s tím? Dbejte na obalový materiál!
Pro převoz teplých jídel volte materiály, jež jsou pro ně explicitně vhodné. Obecně lze říct, že jde o cukrovou třtinu, eco papír, dřevěnou dýhu a palmový list. Vhodný materiál nepropouští, nepromašťuje se, ale současně zabraňuje zvlhnutí pokrmu srážející se párou. Pokud možno, vyhněte se při delším převozu plastovému a bioplastovému víčku. Tento kousek se často vyrábí v tenkém zpracování, a tak hůře udržují teplotu.
Pro převoz teplých jídel se naopak skvěle hodí víčka z bio papíru, a to obzvlášť v případě tekutých konzistencí, protože v kombinaci s ekologickými miskami na polévky skvěle těsní.
Jídla s pevnou konzistencí můžete umístit buď do boxů z bio papíru, nebo menu boxů z cukrové třtiny. Oba materiály skvěle fungují s vyššími teplotami, aniž by jakkoliv degradovaly kvalitu vašich delikates. Na jídla s omáčkami nejsou ideální, kvůli riziku případného uvolnění víčka. Nikdy nevíte, jak bude kurýr nebo sám zákazník s objednávkou cestou nakládat, proto doporučujeme polévky a omáčky balit separátně do výše zmíněných misek s těsnícím víčkem.
Přestože zvolíte správný gastroobal, úniku teploty nezabráníte. Pokud tedy řešíte převoz jídla, rozhodně si pořiďte termobox. Izoluje krabičky s jídlem od venkovního chladu a prodlouží dobu, po níž zůstanou teplá. V našem e-shopu najdete termoboxy různých velikostí, a to včetně extra termoboxu na pizzu.
Nabízíme také možnost potisku objednaných gastroobalů. Proto se na nás nebojte obrátit a rádi pro vás vyrobíme ekologické krabičky na jídlo s vaším logem nebo jiným motivem, který si sami vyberete.