Přihlášení  |  Registrace

Nezbytnosti pro ekologičtější cukrářský provoz

Cukrářský provoz je plný jednorázových pomůcek, ale to neznamená, že musíte trápit tímto odpadem přírodu. Máme pro vás tipy a alternativy pro ekologičtější přístup k cukrářské výrobě.

 

Ekologičtější výroba cukroví a zákusků

Vyměňte klasické plastové a těžko recyklovatelné materiály za jejich snadněji odbouratelnou variantu. V našem sortimentu najdete například cukrářské sáčky, ale také pasírovací plátna, nepromastitelné papíry a přířezy z ekologických materiálů. Při práci vám poslouží úplně stejně dobře jako jejich konvenční verze, ale místo aby po splnění úkolu zatěžovaly planetu, lze je snadno biologicky odbourat. Ekologickou variantu máme také pro jednorázové rukavice, vyzkoušejte je.

 

Jakmile budou dobroty hotové, můžete je poslat na cestu v našich krabičkách. Skvěle v nich vypadá cukroví, svatební koláčky i řezy.

 

Ekologičtější úklid

Úklid člověka sice nebaví, ale bez něj se žádné kouzlení v kuchyni neobejde. My máme však ekologické alternativy i pro tuto část práce. Pomůžou vám kompostovatelné utěrky, ale i bio pytle. Obzvlášť konvenční plastové pytle bývají často problém, protože je směs odpadků znečišťuje a nelze je pak snadno recyklovat. Naše bio rozložitelné pytle tento problém řeší.

 

Další tipy pro ekologičtější provoz

Zatím neexistují kompostovatelné ekvivalenty pro všechny nezbytné pomůcky. To však neznamená, že musíte bezhlavě využívat jednorázové ropné produkty. Tam, kde to lze, sáhněte po znovupoužitelných omyvatelných výrobcích, abyste minimalizovali odpad. Zároveň se snažte co nejdůkladněji odpad třídit. Před vyhozením plastových obalů je nejprve omyjte, abyste usnadnili jejich recyklaci. Z papírů zase nezapomeňte odstranit pásky, fólie a etikety obsahující lepidlo nebo povoskování. Co se týče biodegradabilních materiálů, ty do kontejnerů na recyklovatelný odpad nepatří. Nezapomeňte proto vždy zkontrolovat označení na obalech, abyste s jistotou věděli, co kam vyhazovat.